DoporučujemeZaložit web nebo e-shop
 

Stránky čínského chocholatého psa Danyho

2009
24.11.2009 - Výlet okolo Jevanských rybníků, cvičáky....

Dne 17.11.09 jsme vyrazili směr Říčany a naplánovali jsme výlet kolem Jevanských rybníků. Počasí bylo fajn až na bahno a mokro .... Okolí je tak krásné a dosytosti jsme si to užili!
Foto ..... zde
Pravidelně každou neděli chodíme na cvičák a trénujeme jak jen to jde! Samozřejmě agility, ale ve volných chvílích si zkoušíme i něco z poslušnosti.
15.11.09 jsme naplánovali setkání na cvičáku a viděli jsme se se Zuzkou od SidaJulkou a Balínkem a po dloouhé době jsme viděli Sidova syna Roníka (Aaron od Dupíků) a jeho paničku Markétu! Byl to moc fajn den, zacvičili si poslušnost, vyzkoušeli novou techniku sbíhání na ačku, proběhli agilitní rovinku a pořádně s holkama pokecali! =) Taky jsem zkusila s Roníkem výstavní postoj a chůzi =) Moc mu to šlo .. je to šikulka! =)
Foto od Markéty .. zde
Do naší skvělé parta agiliťáků přibyl malý malinový rošťák Mortíček (Blessant Olbramovický kvítek) .. Přídila si ho trenérka Eva Korejsová! Malej prďola je naprosto skvělej a ve svých 2 měsících probíhal tunel jako divej =) ... Myslím, že nám tu roste nová nejen agilitní hvězda!!
Markéta nafotila zase krásné fotky .... jsou zde

Na rajče jsem doplnila fotky z Kyjí ... autorem je Zdemol (www.zdemol.rajce.idnes.cz) ... zde
                                                        autorem je naše známá chovatelka bíglíků Bára Budková .... zde

    
 
                                                  Roník - foto: Markéta Řihánková (www.aaron.wbs.cz)         Mortíček - 
foto: Markéta Řihánková (www.aaron.wbs.cz)

29.10.2009 - Podzimní dvojzkoušky v Kyjích (28.10.09)

Vydali jsme se na další závody ..... a to úspěšné závody... =)
Rozhodčí byli Petr Rybář a Jitka Novotná. 1. parkúr jsme běželi u J. Novotné a pár pastí tam bylo .... Na jedné jsme se nachytali a DISKli. Druhý parkúr p. rozhodčího Rybáře byl takovej za odměnu =) ..... samý rovinky a nic těžkýho.....Tam jsme si vyběhali 1. místo se známkou Výborně! 
TÍMTO JSME SPLNILI PODMÍNKY PRO PŘESTUP DO MA2!!! :)
Danyho musím moooc pochválit. Konečně se krásně soustředil a reagoval! Ani jednou se nekoukl okolo co se děje =). Rychlostně běží sice pomalu, ale to se nám s přibývajícíma závodama snad podaří také zlepšit. Na tréninku totiž běhá opravdu o hodně rychleji, takže vím, že dokáže přidat :)
Do dvojek se zatím nechystáme ...... zatím budeme s naší super trenérkou Evou Korejsovou trénovat a snažit se zlepšovat :)
Se cvičákem jsme se přestěhovali do Vestce a doufáme, že se nám tam bude dařit =)
Fotky ze závodů zde

      

15.10.2009 - 2x závody agility ... Hloubětínský drak, 10. dvojzkoušky v Masečíně

26.9.09 se konali závody v Kyjích, a jelikož je to v Praze, tak jsme neváhali ... Běžely se celkem 3 běhy. Parkury se mi líbili ...
Dany běžel zase lépe než minule. Už se více soustředil, ale ještě to není úplně ono. Sice pořád na závodech běží střemhlav rovně a se zatáčením si moc hlavu nedělá, ale běží s chutí a to je hlavní =) Na trénincích se mi ale snaží dělat radost a jde mu to většinou moc pěkně ... dokonce i pasti přehlíží ... teď to jen přenést i na závody a bude to fajn ... =)
Dvakrát jsem Danyho navedla já špatně a jednou zamířil místo překážky do tunelu ... takže 3x DISK ... Ale vždy jsme pak běhy doběhli krásně a bez chyby ... =)

Další závody byly 10.10.09 v Masečíně, kde se nám dařilo lépe. Po hodince čekání na rozhodčí, která měla problém s autem, se začala stavět první A1 zkouška. Zdála se mi lehká a tak sem doufala, že se nám běh povede. Doběhli jsme s nejrychlejším časem z médií na 1. místě se známkou V ... =) ... Běh č.2 byl o trochu těžší, ale zaběhnout se dal. Bohužel jsem to Danymu zkazila a nešťastně jsem nás DISKla ... Běh jsme dokončili ale krásně bez chyby.
Dany se v bězích krásně soustředil a byla sem opravdu mile překvapena. Masečínská hala je bezvadná v tom, že kolem dokola nejsou stany ani psi, a tak se může Dany plně soustředit jen a jen na běh!
Taky jsem tak poznala nové lidi ...  hlavně Káju s úžasnym jorkšírem Samíkem (www.agi-samik.wbs.cz), kterej běhá krásně (moc gratuluju k umístění!). Taky jsem se konečně viděla a pokecala s Domčou od Oskárka....

Ještě nás čekají asi 2 závody do konce roku, tak doufám, že se nám poběží pěkně!
Změněna úvodní fotka .....

                                                               

12.9.2009 - 
Shrnutí celých prázdnin

Budou to skoro 3 měsíce, co jsem naposledy aktualizovala stránky. Moc se omlouvám, ale přes celé prázdniny byl počítač mimo provoz ....  a aktualizaci ani nahrání fotek jsem nemohla z táty notebooku udělat.


XII. Velké jarní ceny a Mistrovs. kříženců a psů bez PP jsme se účastnili ještě před prázdninami. Na předešlých závodech v Masečíně, kdy se Dany bál rozhodčího, jsem se já obávala, jak to s ním bude dál. Na několika trénincích mi Eva (trenérka) zkoušela stát v parkuru, aby si Dany zvykl. Problém mu to nedělalo. Tak jsem na závody jela s očekáváním, jak to tam asi dopadne. No naštěstí s rozhodčími neměl vůbec problém, za což jsem hrozně ráda!

Běhy byli vcelku pěkné. Až na některé, které byli plné stahovaček a takové krkolomné. Zkoušky byli ale postaveny velmi pěkně, hodně běhavé, což nám celkem vyhovuje.

Byly to závody dvoudenní a to bylo na Danyho moc. První sobotní běh byla zkouška MA1, kde Dany běžel perfektně, ale těsně před koncem jsme se nešťastně DISKli. Další běh jsme zaběhli na 6. místě s 1chybou a 1 odmítnutím. Pak byla velká pauza a Dany byl unavenej. Byli z toho 2 DISKy. Další den zase 2 DISKy. Pak se běžela zkouška MA1, kde jsme se umístili na 2. místě se známkou V =). DISKy byli převážně kvůli Danyho odbíhání a nesoustředění. Bohužel sem to přecenila a dvoudenní závody byli opravdu pro Danyho hrozně náročné. Nešlo nám ale o výsledky, ale hlavně o zvykání na prostředí závodů. Takže si z DISKů nic moc nedělám a myslím, že další závody budou jen lepší =). Za pěkné běhy jsme Danymu koupily novou pískající žabku, kterou miluje!

Výsledky viz ... úspěchy!

Video zde.....


Prázdniny jsme si užívali. Jezdili jsme všude možně, chodili na výlety a procházky, trénovali agility a  byli jsme zase na dovolené u Vltavy, kde bylo zase úžasně!!

Pak nastal týden, na který jsem se těšila už hrozně dlouho .... TÁBOR AGILITY V KK ZETOR pod vedením Radovana Lišky a Olinky Edrový. Jela jsem tam s kamarádkou z Ostravy – Bárou a jejím Šibalem (šiba-inu) a taky Míšou s Agátkou. Tábor byl pro mě nezapomenutelnej! Počasí nám ohromně vyšlo, večer sprchlo a přes den nebylo horko. Okolí cvičáku je pěkné. Chodili jsme venčit a koupat psíky do lomu, kde to bylo opravdu nádherné. Chybu nemělo ani jídlo. A teď k běhání ..... Zetoráckej styl je hlavně o motivaci psa běžet vpřed a to tleskáním, povzbuzováním, chválením a na konci parkuru s pomocníkem, který drží hračku nebo pamlsek. Tím se pes neskutečně zrychlí. Všechno toto nás neskutečně popohnalo dál a Danyho zrychlilo. Taky jsme se naučili francku (franc. otočku), která má taky svoje výhody.... Za ten týden mi přijde, že jsme se více sehráli. Pomohlo tomu také to, že jsme se natáčeli na video a koukali pak na něj. Člověk pak vidí, jak to tomu psíkovi kazí =). Takže moc děkuju a budeme se s Danym snažit použít vše, co jsme se dozvěděli a naučili! Poznali jsme tam i spoustu super nových lidí, se kterými se doufám uvidíme i  příští rok =).

Vybrané foto Danyho zde ..... – moc děkuji fotografům.

Všechny fotky najdete zde ... zde ... a .... zde


1. září jsem nastoupila do prvního ročníku na gymnázium a věřím, že Dany kvůli tomu nebude nijak strádat. Chodíme pravidelně na tréninky agility, kde naši skupinku trénuje super trenérka Eva Korejsová (www.shelma.cz). Náš problémový slalom se díky její zásluze stal Danyho oblíbenou činností. Poradí nám s čímkoli, dělá nám mističkářku =) a je prostě hrozně fajn. Hrozně moc ti děkuju a mi nadále budeme pravidelně a poctivě chodit trénovat a snad se i zlepšovat! 

                                            

15.6.2009 - Závody agility, narozeniny

6.6. - 7.6.09 jsme se zúčastnili XII. Velké jarní ceny a Mistrovs. kříženců a psů bez PP........článek a video doplním později.....
Dnes jsou to 2 roky, co se Dany narodil.....
Přeju ti všechno nejlepší, hodně prošlapaných kilometrů na vycházkách a výletech, spoustu proběhaných parkurů jak na trénincích, tak na závodech a hlavně hodně zdraví! Zůstaň jaký jsi, protože takhle tě mám moooc ráda a doufám, že toho spolu zažijeme ještě hodně! =o*

                              


28.5.2009 - Spousta novinek.....

Pochod Karla IV. ........viz akce
Kontrolní víkend na táboře ..... viz akce
Návštěva MVP Letňany.......viz akce
Jinak pravidelně chodíme na náš nový cvičák v Kunraticích. Trénujeme, trénujeme a o víkendech jezdíme na chatu......:).......fotky vizfotogalerie

         


21.4.2009 - Fotka na úvodu


Na úvod jsem přidala fotku ze závodů v Masečíně. Nádherné fotky fotil Pavel Humpolec (http://fotohacko.cz).

17.4.2009 - Kbely a Velikonoce na chatě

Bylo nádherné počasí o Velikonocích, tak jsme konečně vyrazili na chatu!! ..... viz akce
Přidělala jsem novou rubriku AKTIVITY!!!
Doplněny a upraveny odkazy.

        


9.4.2009 - Naše 1. oficiální závody agility v Masečíně

Byli jsme na závodech a pak jsme se jeli podívat na chatu.......více v akcích
Fotky 
z chaty zde........

                            
                          


19.3.2009 - Krčský les s borderkama - Sid + Balínek

V neděli 8.3.09 jsme se vydali na procházku do Krčáku. Nemohli chybět Balínek se Sidem. Zuzka, Julka a její mamka nás po Krčáku provedli (moc díky holky!!!). Danysek běhal za psama, lítal s borderkama a já Balínkovi, ale i Sidovi házela dokola klacky... Prostě úžasný borderky zapálený pro aportování...Nedá se zapomenout na Balínkovo zvláštní způsob chození za Zuzkou :o). Nevíme kde se to v něm vzalo, ale asi měl pocit, že za Zuzkou je to opravdu nejbezpečnější :o).....pár fotek a zdokumentovaná Balínkova chůze za Zuzkou zde....

         

25.2.2009 - Konečně taky aktualizace

K aktualizaci jsem se konečně dostala po dlouhé době, protože byli problémy s počítačem.... Celý dlouhý zimní čas jsme vlastně skoro nic mimořádnýho ani zvláštního nedělali. Pořád trénujeme prvky dogdancingu a také poslušnost.

Ještě minulý rok (28.12.08) jsme se zúčastnili akce s borderkama. Mezisváteční procházka v Hostivaři se opravdu vyvedla. Dany si zamiloval Bree (Foolish Bree Hardy Horde) , viděli jsme Sida a Ey (Elegance Eysha z Bengasua taky krásný hejno borderek. Pár fotek zde..........

Další akce teda spíš dovolená pro nás byly hory. Jeli jsme na to samé místo jako každý rok : Ski areál Aldrov ve Vítkovicích v Krkonoších. Týden jsme si užívali hromady sněhu a já se dokonce naučila na snowboardu. Dany si také vyzkoušel nový obleček, ale dávala jsem mu ho jen občas, protože pořád běhal a myslím, že mu bylo dostatečně teplo. Cestou tam jsme se byli podívat na Krakonošovi v Jilemnici :o).

V novém roce bych se s Danym chtěla vrhnout plnou parou do trénovaní na novém cvičáku v Kunraticích (agility), jestli nám to půjde, tak se zúčastnit pár závodů v agility, taky pojedeme na agility tábor. V Kunraticích by měli možná být kurzy  dogdancingu a obedience. Láká mě jak dogdancing tak i obedience, ale nevím nevím, jak to dopadne a co vyzkoušíme. Vím co bych chtěla zkusit určitě a to coursing. Nevím co na to bude říkat Dany, ale já myslím, že by ho to bavit mohlo.....